Választható fajok leírása

Go down

Választható fajok leírása

Témanyitás by Extralarge on Hétf. Jan. 04, 2016 6:44 pm

Zenonok


FIZIOLÓGIA

Szervezet: humanoid
Magasság: ~ 1,8 m
Bőr: kék, emberi jellegű
Haj: fekete, valamint a kék különböző árnyalatai
Szem: piros
Vér: sötétlila
Ismertetőjegyek: vörösen izzó, rőt szempár
Becsült élethossz: 120-150 év
Szülőbolygó: Zhanea
Anyanyelv: zyryn (dialektusok nélküli, tiszta nyelv)

TÖRTÉNELEM

A zenonok évezredek óta jelen vannak a galaktikus közösség életében és a galaxis történelmének befolyásos, sorsfordító népét jelentik, mégis viszonylag keveset lehet tudni róluk. Saját közösségeik rendkívül elzárkóznak az idegenekkel való érintkezés elől, ezért gyakorlatilag idegen világból érkezett látogatót sem fogadnak szívesen szülőbolygójukon. A múltban csupán néhányszor fordult elő olyan eset, hogy politikai okokból a zenonok beleegyeztek bizonyos politikai vezetők látogatásába és vendégszeretetükben részesítették őket. Korabeli források szerint a zenon nép hosszú-hosszú évezredekkel korábban rabszolgasorban élt és egy felsőbb rendű fajt szolgált, majd ismeretlen körülmények között levetették rabigájukat és fölébe kerekedtek az őket elnyomó népeknek. Ezt a tényt a zenon történetírás egybehangzóan visszautasítja, noha számos régészeti lelet alátámasztja ezt a feltételezést.

TÁRSADALOM

A zenonok egy rendkívül büszke, egyenes tartású, roppant intelligens és ravasz népség hírében állnak. Az általuk kimondott ígéretet zokszó nélkül betartják, kerüljön az bármilyen áldozatba, ugyanakkor hajlamosak alattomosságra és előszeretettel kavarják úgy a kártyákat, hogy a háttérben rejtőzködnek és visszavonulnak az események epicentrumától. Toronymagasan vezetik a galaxis szerte mért intelligencia kvóciens listáját, veleszületett intelligenciájuk a zenon nép genetikusan kódolt öröksége. Idejekorán megtanulnak írni, olvasni és számolni, nem ritka közöttük a fotografikus memóriájú egyén, és valamennyien - sőt, szinte kivétel nélkül - életük során megfordulnak valamilyen felsőoktatási intézményben. A zenonok ennek ellenére nem az iskolapadban megszerezhető elméleti tudást részesítik előnyben, pragmatikus gondolkodású faj révén a valódi élet gyakorlatiságát próbálják megtapasztaltatni a felnövekvő generációk tagjaival. Tisztában vannak hihetetlenül fejlett agyi kapacitásukkal, és ezt a képességet nem átallanak igénybe venni céljaik elérése érdekében. Gyakran kerülnek ki közülük nagy formátumú karakterek, politikusok, ékes szónokok, hadvezérek és lángelméjű stratégák. A zenonok számára roppant fontos a kultúra, a művészet, mivel ezeken keresztül képesek éreztetni más népekkel a szellemi felsőbbrendűségüket és kinyilatkoztatni érzelmeiket, gondolataikat a primitívebb fajok felé. A zenonok tiszteletben tartják a család szentségét, megteremtették a női és férfi egyenjogúságot, a gyermeknevelés minden házaspár közös, együttes erőfeszítésekkel tett feladata. Konzervatív hozzáállásuk azonban számos témában megmutatkozik: elítélik és elfogadhatatlannak tartják a kirívó másságot, a fiatalkori lázadozást, mélységesen megvetik és elítélik a házasságtörést és a hűtlenséget, a feleség- és gyermekbántalmazást. Nagyon szigorú törvénykezés szerint élik mindennapjaikat, de kellően szabad jogi keretek között tudják biztosítani a rendet és a biztonságot a saját világukon.

POLITIKA ÉS GAZDASÁG

HADSEREG

HÍRES KARAKTEREK

FAJI BÓNUSZOK

- Lángelme: A zenonok veleszületett képességükből fakadóan óriási agyi kapacitással rendelkeznek, mentálisan rendkívül erősek és könnyen befolyásolni tudják az alantasabb szellemi képességű egyéneket. Gyorsan meglátják az ok-okozati összefüggéseket és gyakran két lépéssel a többiek előtt járnak.

- Ördög fia: Egyes fajokban riadalmat kelt a zenonok tekintete, a legtöbben nem is állják a pillantásukat. Ez a külsőség egyes primitív népek kultúrájában odáig jutott, hogy egyenesen az Ördög fiának tartják őket démoni tekintetük miatt.
Illusztráció

fajnév

előnyök hátrányok

társadalom
kultúra
történet
gazdaság
hadászat
híres karakterek
avatar
Extralarge
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Posts : 67
Join date : 2016. Jan. 02.

Karakterlap
Kaszt: Mindenható (5. szint)
Szint:
133/160  (133/160)
TP: 11

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Választható fajok leírása

Témanyitás by Extralarge on Szomb. Márc. 26, 2016 8:44 am

A CHYLD


Forrás: Sebastian Meyer Art

Valahol a Ré Fátylon túlról jöttek... Hirtelen bukkantak fel, alantas népeket igáztak le, rabszolgahadakat halmoztak fel, majd letelepedtek az ismert galaxis peremén. Senkit sem engednek maguk közé, az otthonuk pedig teljesen izolált a külvilágtól. Nem szívesen érintkeznek más világból származókkal, de az alapvető kereskedelmi igények kielégítésére szükségük van. Hírhedt rabszolgatartó társadalom, az egyik legfőbb fizetőeszközük és importcikkük a munkaképes rabszolga. Egyesek szerint kegyetlen és barbár módszerekkel uralkodnak a szomszédos primitív népek felett, amelyeket szétszóródott vándorflottájuk egységei szigorú ellenőrzés alatt tartanak a hét minden napján. A chyld társadalom zárkózott és erősen hierarchizált, amelynek történelmi vonatkozásai és gyökerei vannak. Túlélésük érdekében ragaszkodnak az összetartozáshoz, a család védelme elsődleges és legfontosabb szempont, hogy az utódnemzés és a fajfenntartás biztosított legyen. Az emberközeli fiziológia miatt a chyld faj férfi és női nemű tagjai képesek testi kapcsolatot létesíteni más humanoid teremtményekkel - akár emberekkel is -, de a rendkívül erős genetikai állományuk miatt a születendő utód egészen biztos chyld külsőségekkel és jellemvonásokkal fog rendelkezni. Hihetetlenül erős genomjuk mellett a chyld faj tagjai egy rendkívül intelligens és találékony népségként híresültek el, akiket tartózkodó viselkedésük, bámulatos hidegvérűk és szadizmusra való hajlamuk miatt szinte megközelíthetetlennek tartanak. Egy chyld csak abban az esetben köt barátságot, ha a partner bebizonyítja hűségét és megbízhatóságát, amely a chyld kultúra szerint csak egyetlen egy lehetséges módon történhet: meg kell mentenie az illető chyld személy életét bármilyen halálos fenyegetettségtől.

Szervezet: humanoid
Magasság: ~ 1,9 - 2 m
Bőr: zöldesszürke, fénylő, szivacsos tapintású
Haj: fekete, sötétlila, valamint a kék különböző árnyalatai
Szem: kék, szürke
Vér: halványkék
Ismertetőjegyek: rituális arctetoválások
Becsült élethossz: 80-90 év
Szülőbolygó: Kaylon
Anyanyelv: chylones (dialektusok nélküli, tiszta nyelv)
avatar
Extralarge
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Posts : 67
Join date : 2016. Jan. 02.

Karakterlap
Kaszt: Mindenható (5. szint)
Szint:
133/160  (133/160)
TP: 11

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.