Hasznos információk

Go down

Hasznos információk

Témanyitás by Extralarge on Szomb. Jan. 02, 2016 1:04 pm

A fajokról röviden:

Tapasztaltabb Játékosok számára valamennyi, a fórumon válaszható és játszható faj ismerősnek tűnhet más játékokból vagy filmekből. Az oldal elsődleges célja a science fiction műfajának népszerűsítése és terjesztése a szerepjátékosok körében, ezért úgy döntöttünk, hogy néhány kivételesen jól megalkotott, hard core rajongóknak kedves emlékeket idéző fajt átemelünk játékunk világába. Valamennyi faj új nevet, háttértörténetet, származási helyet és kulturális értéket, társadalmi hátteret kapott, de képességeik, előnyeik és hátrányaik tekintetében igyekeztünk megőrizni azokat a különlegességeket, amelyek az eredeti fajleírásban szerepelnek. Ezekről a fajokról álljon itt egy felsorolás, a teljesség igénye nélkül az eredeti művek alapján egységekre bontva:


Csillagok háborúja

  • Chiss --> Zenon
  • Rodián --> Jandath
  • Rattataki --> Rahzgoul

Mass Effect

  • Aszári --> Mircle
  • Turián --> Eterros
  • Szalarián --> Byphsta
Battlestar Galactica

  • Cylon --> Chyld

Új karakter létrehozásakor képanyagot az eredeti faj kulcsszóként való használatával tudtok keresni különböző képtárhelyeken, képkeresőkben. A választható és játszható fajok listája a jövőben bővülhet játékosi és mesélői kívánalmak alapján, akár szavazás útján is, ugyanakkor fórumunk törekszik arra, hogy teljes mértékben saját koncepciójú fajokkal is színesebbé tegye a játékot. Erről a jövőben kaphattok tájékoztatást, vagy a játéktéren fogjátok észrevenni. Smile
avatar
Extralarge
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Posts : 67
Join date : 2016. Jan. 02.

Karakterlap
Kaszt: Mindenható (5. szint)
Szint:
133/160  (133/160)
TP: 11

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Hasznos információk

Témanyitás by Extralarge on Vas. Jan. 03, 2016 7:54 pm

A dobókocka működése:

Egyes esetekben előfordulhat, hogy küldetéseitek, kalandozásaitok során találkoztok a fórummotorba épített kockadobó funkcióval. Mivel a kockadobó dobásértéke utólag nem módosítható, ezért a mesélő egyes esetekben felkérhet benneteket arra, hogy egy-egy szituációban a szerepjátékosok vakszerencséjére bízzátok magatokat. Fórumunkon egyelőre csak hatoldalas dobókockával lehet játszani, de ez a jövőben még módosulhat a játékosi és mesélői igényeknek megfelelően.

A dobókocka működése roppant egyszerű, csupán az alábbi BB-kód használata szükséges hozzá (a zárótag / jele után töröljétek a space-t, máskülönben nem fog működni):

Kód:
[roll="6 oldalú dobókocka"][/ roll]

A fenti példa alapján egy darab hat oldalú dobókockával dobunk és egy értéket kapunk. Amennyiben két, esetleg három vagy több dobókockával szeretnénk dobni (pl. ki akarjuk dobni, hogy mennyivel növekszik az összes karaktertulajdonságunk értéke), akkor a dobókocka BB-kódjának nyitó- és zárótagje közé beírjuk a megfelelő számot.

Kód:
[roll="6 oldalú dobókocka"]2[/ roll]

Kód:
[roll="6 oldalú dobókocka"]3[/ roll]

Kód:
[roll="6 oldalú dobókocka"]6[/ roll]

A Kantinban van lehetőség próbálgatni a dobókockát a Dobókocka - próbatopik nevű témában. Jó szórakozást hozzá! Smile
avatar
Extralarge
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Posts : 67
Join date : 2016. Jan. 02.

Karakterlap
Kaszt: Mindenható (5. szint)
Szint:
133/160  (133/160)
TP: 11

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.