Holdváros

Go down

Holdváros

Témanyitás by Extralarge on Hétf. Jan. 04, 2016 8:02 pm


Holdváros az egyetlen emberek lakta település a Földön kívül, de a Naprendszer határain belül. Az emberiség egyik legnagyobb szabású expanziós projektjének keretein belül épült, nagyjából tizenöt évig. Létrejöttének alapját a Boris Hecknissen-féle tudományos felfedezés szolgáltatta, mely szerint a Hold úgynevezett őskérgéből kinyerhetők a szerves létformák és így az élet kialakulásához elengedhetetlen természetes feltételek. A projekt végeredménye a Holdváros, amelyet idegen fajok gyakran az Emberiség Gyémántjának neveznek azok találékonysága, kreativitása és ügyessége mementójaként.


A város egyetlen óriáskráterben fekszik és minden létfontosságú cikket - úgy mint élelmiszer, textil, könnyű- és nehézipari termékek - a Földről importálják. Exportkereskedelme nincs, ennek ellenére a város gazdaságilag befolyásos, elsősorban telekommunikációs vállalatok, vendéglátó- és idegenforgalmi egységek, turistacégek, régészegyesületek székelnek ki. A Holdvárosban működik az emberiség egyik legfőbb katonai kiképzőpontja, a kadétokat a zord, nulla gravitációjú terepen edzik és képzik, erre pedig maradéktalanul büszkék is azok a katonák, akik innen kerülnek ki szolgálati állomáshelyükre.


A Holdváros lakossága megközelíti a hétmillió főt, kizárólag emberek lakják, de a turisták közel felét idegen népek képviselői teszik ki, akik csodájára járnak az emberi találékonyságnak. Az emberi érdekeltségű vállalatok előszeretettel hívják meg nem-emberi fajú ügyfeleiket vagy üzletfeleiket és látják vendégül Holdvárosban, hogy igyekezzenek elkápráztatni őket. Napjainkban már számos generáció éli mindennapjait a városban, akik még sohasem jártak az emberiség szülőbolygóján, hanem már itt születtek és cseperedtek fel. Holdváros közigazgatásilag a Szoláris Unió befolyása és irányítása alatt áll, de a demokrata és bürokratikus városvezetés igyekszik nem belefolyni a Föld feletti politikai irányításért vívott verbális háborúba.

Játéktechnikai információk

Holdváros egyetlen űrkikötője néhány kilométernyire fekszik a város északnyugati kapujától, amelyet közvetlen földalatti csatorna köt össze a kikötővel. Az óriási, labirintusjellegű közlekedési csomópontok kaotikus forgalomszintjének elkerülése érdekében folyamatos és állandó, automatizált forgalomirányítás segíti a légi autósokat.

Ellentétben az anyavilággal, a Holdváros felett nem foganatosítottak űrvédelmi intézkedéseket, ezért itt nem kell vámellenőrzéssel számolnotok. Ugyanakkor nagyon szigorúan veszik a város tisztaságát és biztonságát, ezért a rendőri jelenlét fokozott.
avatar
Extralarge
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Posts : 67
Join date : 2016. Jan. 02.

Karakterlap
Kaszt: Mindenható (5. szint)
Szint:
133/160  (133/160)
TP: 11

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.