Az Extranet használata - Tájékoztató

Go down

Az Extranet használata - Tájékoztató

Témanyitás by Extralarge on Hétf. Jan. 04, 2016 6:42 pm

Az Extranet az ismert galaxisban kihelyezett milliárdnyi távközlési bója segítségével kapcsolódik össze egyetlen óriási kommunikációs hálózattá, amely az univerzum valamennyi pontjáról elérhető. Az Extranetet működtető Galaktikus Távközlési és Kommunikációs Vállalat (röviden GTKV) ingyenes és fizetős szolgáltatásokkal várja felhasználóit. Az Extranet működését úgy kell elképzelni, mint a mi valóságunkban az Internet működését, de ennek egy sokkal fejlettebb, interaktívabb és korszerűbb változata áll rendelkezésünkre. Működőképességéről rengeteget árulkodik, hogy a Terrán létrehozott belső kommunikációs hálózatot az Extranet újdonságaival és az Internet hagyományos mechanikájával konfigurálták.

Az Extranet-felhasználók először egy bejelentkezési terminált keresnek (bármely asztali vagy hordozható számítógép, érintőképernyős okosplatformok megfelel erre a célra), amelyek képesek kezelni az Extranet úgynevezett made-by-tech állományát. Ez egy rendkívül biztonságos, sokszorosan kódolt csatlakozási eljárás a biztonságos böngészés fenntartása és a személyes adatokkal való visszaélés megelőzése érdekében. A platform a csatlakozási kérelmet a legközelebbi távközlési bójának küldi, amely feldolgozza és fogadja, majd jóváhagyja vagy elutasítja a kérelmet. Sikeres csatlakozás esetén az Extranet-felhasználó választott felhasználónév és jelszó segítségével bejelentkezhet személyes profiljába, ahonnan több tízmilliárdnyi weboldal, adatbázis, információ, kép, videó, zene, film és stb. érhető el.

A kétlépcsős bejelentkezési eljárás szintén védelmi okokból lett rendszeresítve, egyúttal kényelmi és logikai funkciókat szolgál, hiszen valamennyi profil tökéletesen személyre szabható és igazodik a felhasználó kívánalmakhoz. Az Extraneten gyakorlatilag bármi és bárki elérhető, az önfeledt szórakozás mellett természetesen a kommunikáció kapja a legfontosabb szerepet a hálózat életében. A játéktéren bolygóközi távkommunikáció csak az Extranet segítségével lehetséges, míg bolygón belüli kommunikációra vagy Extranet-felhasználóval, vagy - amennyiben ilyen létezik és a karakter számára hozzáférhető - a bolygó saját távközlési szolgáltatásával van lehetőség. Az adó-vevő készülékek hatósugara jelerősítő hiányában korlátozott (néhány száz, legfeljebb ezer kilométer).

Új Extranet-felhasználó létrehozása

Csak azok a karakterek rendelkeznek Extranet-felhasználóval, akik ebben az alfórumban karakterük nevével és a választott felhasználónévvel egy új témát hoznak létre. Ebben a témában szabadon tevékenykedhetnek, élve az Extranet nyújtotta temérdek lehetőséggel. Bolygóközi beszélgetéseiteket szintén a saját témáitokban van lehetőség lefolytatni, ebben az esetben mindig a hívó fél biztosítja a topikot, a hívott fél pedig játékostársa topikjában reagál egészen a beszélgetés végéig.

Fizetős szolgáltatások

Az alábbi néhány különleges szolgáltatás a játékot színesíti, de adott esetben nagyon hasznos segítséget nyújthat egy-egy játékos számára. Amennyiben valamelyik prémium szolgáltatást igénybe akarod venni, a személyes profilod témájában új hozzászólásban jelezd a szolgáltatás nevével, igénybevételének várható időtartamával és a szolgáltatás összegével!

Duplaport Prémium (150 kredit / hó)

A GTKV által nyújtott fizetős szolgáltatás, amely megkétszerezi a standard böngészősebességet. Elsősorban azok számára ajánlott, akik aktív távkommunikációs életet élnek, pl. online üzleti tárgyalások, munkahelyi meeteingek miatt. Ugyanakkor a dupla portos csatornanyitást a hackerek is előszeretettel használják, ugyanis egyrészt jobban ki tudják használni a rendszer biztonsági réseit, másrészt tovább tudják növelni saját böngészősebességük plafonértékét.

Intelligens szolgáltatáskiválasztó rendszer (300 kredit / hó)

Ismertebb nevén "Triss" (a rendszer eredeti, angol nyelvű nevéből adódó három S betűre utal -- Intelligent Set-Service System) valójában egy mesterséges intelligencia-modul, amely interaktív kommunikációra képes a felhasználóval. Megkönnyíti a keresést, korszerű indexelési metódusokat használ és roppant gyors hozzáférési pontokkal csatlakozik valamennyi távközlési bójához. Száraz, de imponáló műszaki paraméterei mellett leginkább testre szabhatóságával lopta be magát a felhasználók szívébe: Triss ugyanis profilokhoz kapcsolódik és képes saját egyéniség kialakítására, amely alkalmazkodik a felhasználó addigi tevékenységéből következtetett viselkedési formákhoz. Triss a készülék hangszóróján vagy egy csatlakoztatott kimeneti eszközön keresztül kommunikál velünk és hasonló módon kell válaszolnunk neki, de szükség esetén szöveges üzenetváltásra is lehetőségünk van. Triss gyakorlatilag helyettünk végzi a böngészést aszerint, amit feladatként megadunk neki.

Extra Kódex hozzáférés (225 kredit / hó)

Az Extra Kódex az Extranet egy eredetileg különálló szolgáltatása, amely még gyerekcipőben jár és alig van túl a tesztelési fázisokon. Arra hivatott, hogy valamennyi, az Extranet szerverein felhalmozódott adatot egyetlen publikációs forrásban tegye elérhetővé innovatív veszteségmentes tömörítési eljárások használatával. A GTKV hatalmas reményeket fűz az új rendszerhez, amely az első felhasználói visszajelzések alapján hatékony eszköze a keresőmotorokon túli adatkutatásnak, de egyelőre az információ összefésülése lassú és hosszadalmas folyamatnak bizonyul.
avatar
Extralarge
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Posts : 67
Join date : 2016. Jan. 02.

Karakterlap
Kaszt: Mindenható (5. szint)
Szint:
133/160  (133/160)
TP: 11

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.